Raam tekeningen voor de warmste maand.

Doen wij iets voor de warmste week met de kunstraad?

Met deze vraag overdonderde Nancy Troch ons op 8 december. Voorstellen kwamen op tafel als een rijkgevuld buffet. Het ‘nieuwe normaal’ dwong ons tot online overleg, niet evident voor het uitwerken van corona veilige ideeën en plannen. Onder het motto van de warmste week 2020 ‘we helpen elkaar’ zochten we naar een combinatie om wat warmte bij de inwoners van Lebbeke te brengen en een goed doel te steunen dat aansluit bij het ‘zorg dragen voor’. Uiteindelijk kozen we voor het plaatsen van een raamtekening, waarvoor een vrije bijdrage werd gevraagd ten voordele van de vzw Noah te Lebbeke, een organisatie die zich inzet voor de opvang van gedumpte, zieke, afgestane, … dieren.

Ondanks de korte tijdspanne schreven meer dan 50 Lebbekenaren zich in.

Deze actie kon enkel slagen door de inzet van iedereen die hier een essentiële rol in speelde.

Daarom een bijzondere dank aan Nancy Troch voor haar enthousiasme en het plaatsen van de raamtekeningen, net voor Kerstmis in toch wel koude en barre weersomstandigheden. Rita Vellemans zorgde ervoor dat Nancy zich in een recordtempo van het ene naar het andere adres kon begeven en hield de gedoneerde bijdragen bij. De cultuurdienst willen we bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en het opvolgen van de inschrijvingen. Van de genomen foto’s creëerde Tom Windey een ‘warm hart’ ter bedanking.

Een laatste, misschien wel belangrijkste, dank gaat uit naar alle Lebbekenaren die hebben deelgenomen aan de actie. Dankzij hun interesse en donatie ontvangt de vzw Noah een mooi bedrag.

 

Dankjewel

warmste maand lebbeke