Kunstproject Workshops Pieter Brueghel de Oude

Pieter Brueghel de Oude werd 500 jaar geleden geboren. Een ideaal moment dus om zijn leven en zijn werken onder de aandacht te brengen van onze schoolgaande kinderen. De cultuurdienst van Lebbeke start samen met de kunstraad een project op voor de school VBS de Bellewij in Denderbelle.   

Lebbeekse kunstenaars gaan creatief met de werken van Pieter Bruegel de Oude aan de slag in de vorm van workshops. Op dinsdag- en donderdagnamiddag gaan ze met het vierde, vijfde en zesde leerjaar in de school aan de slag.

Volgende workshops komen zeker aan bod: portretten maken volgens een model van Bruegel, kinderspelen uit de schilderijen reproduceren, hoofddeksels maken met vilt, kleimaskers maken, met papier marché leren werken, etsen op tetrablik, werken met klei, enzovoort… Oude ambachten, volksspelen alsook het leven ten tijde van Pieter Bruegel de Oude passeren de revue. We brengen erfgoed op een creatieve en unieke manier de klassen binnen. Ook een bijhorende lesmap werd door de cultuurdienst gemaakt.

“Dit kunstproject -dat dankzij de kunstraad tot stand kwam- streeft ernaar om jongeren op weg te helpen om hun talenten te leren kennen en ontplooien. Ik ben ontzettend blij dat de Bellewij aan dit project meewerkt en hun leerlingen deze kans biedt. Dankzij deze medewerking en de persoonlijke begeleiding van de kunstenaars krijgen de kinderen een unieke kans aangeboden” aldus schepen van Cultuur Maria Van Keer